Agenda

ULB & RAB/BKO | Werkgroep | Digi-Tales of Inclusivity: Hoe maakt digitalisering de culturele sector inclusiever?

De ULB presenteert de resultaten van haar onderzoek 'Digi-Tales of Inclusivity' en gaat in gesprek over de uitdagingen en oplossingen voor een digitale, inclusieve culturele sector. 


De pandemie zorgde voor een grote verandering in de digitalisering van het cultuuraanbod. Voorstellingen bekeken we thuis in de zetel, een museum bezochten we aan de keukentafel en workshops gebeurden via Zoom. Dankzij deze aanpassingen werd het culturele aanbod ook beter bereikbaar voor mensen met een beperkte mobiliteit of voor mensen die om andere redenen vaak buiten de boot vallen. 

Maar wat is er sinds de heropening van de sector gebeurd met de digitale oplossingen? Heeft de terugkeer naar face-to-face diensten de drempel naar het cultureel aanbod weer verhoogd? Hoe kunnen we live en online kwaliteitservaringen bieden, zonder mensen buiten te sluiten? 

De ULB presenteert haar resultaten tijdens een plenaire sessie. Deze zal worden opgevolgd door een Q&A met het publiek. Het tweede deel van de dag staat in het teken van ronde tafels waarin deelnemers samen per onderwerp op zoek gaan naar oplossingen. De dag wordt afgesloten met een netwerkmoment.

Schrijf je hier in.

Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur

Praktische info

27 mrt. 2023

Wanneer? 27/03/2023 - 13:30 > 18:00

Waar? Beursschouwburg - Rue Auguste Ortsstraat 20/28 - 1000 BXL

Voor wie? Voor iedereen die geïnteresseerd is in cultuurcommunicatie

Toegang vrij

Voertaal FR / NL

Schrijf je hier in.