Agenda

Espace Catastrophe | Circusnext | Sectordag

Circusnext is een Europees circuslabel dat gedragen wordt door een dertigtal partners uit 17 landen. De afgelopen jaren is het label een essentiële speler geworden in de ontwikkeling van het hedendaagse circus en de erkenning ervan als autonome kunst. 18 oktober organiseert L'Espace Catastrophe onder die noemer een sectordag in het Théâtre Marni.

Hoewel de erkenning van het circus binnen de sector stevig gefundeerd is, blijft het creatieve werk dat erachter schuilt nog vaak onbekend bij het grotere publiek. De vraag is dan ook hoe dat werk erkend kan worden. Hoe te spreken over de creatieve energie, voorbij de technische kant, de risico's en de spanning die aan de grondslag van het circus liggen? Deze vraag is van betekenis voor alle betrokkenen: de kunstenaars zelf, uiteraard, maar ook de huizen en gezelschappen, de publiekswerkers, critici, onderwijzers, programmatoren en het publiek.

De dag wordt een afwisseling tussen lezingen en uitwisselingen die rond drie thema's draaien:

  • De visie van de critici en journalisten
  • De visie van de programmatoren en artistiek directeurs
  • De visie van de makers zelf

Achteraf is er om 20u30 de mogelijkheid om de première van de voorstelling Sanctuaire sauvage van het Collectif Rafale bij te wonen.

Meer info >>>

Artistieke & culturele sector

Praktische info

18 okt. 2019

Vrijdag/vendredi 18/10/2019

9:30 > 18:00 + Drink

@ Théâtre Marni (Rue de Vergniesstraat 25, 1050 BXL)

Gratis/gratuite

[Inscriptions ouvertes àpd 02.09.2019 openen de inschrijvingen]

Meer info/plus d'infos espace@catastrophe.be