Agenda

SARC | Toekomstcongres

Om een helder zicht te krijgen op wat er dreigt in de sectoren Cultuur, Jeugd, Sport en Media, maar ook om samen na te denken waar we naartoe willen en hoe we daar kunnen geraken, organiseert de SARC zijn Toekomstcongres in Flagey. 

[Bron: vlaanderen.be >>>]


Programma

Voormiddag: Rondetafelgesprekken

"De dag begint in besloten kring met twee opeenvolgende sessies van rondetafelgesprekken die vertrekken van vijf brede en participatief gekozen thema's vanuit onze sectorraden (zijnde ruimte, waarde, ecosysteem, inclusie en arbeid). Leden van de SARC en een brede waaier aan experts uit het (onderzoeks)veld gaan hierbij samen in gesprek over deze thema's en denken na over aanbevelingen en oplossingen. De uitnodigingen voor deze gesprekken in besloten kring zijn reeds verstuurd.
Indien u geen uitnodiging heeft gekregen, maar toch zou willen deelnemen, aarzel dan niet om ons te contacteren. We bekijken dan graag wat mogelijk is."

Namiddag: Plenaire sessies rond transversale uitdagingen

"In de namiddag zijn alle collega's en geïnteresseerden uit de cultuur-, jeugd-, media- en sportsector welkom om stil te staan bij enkele transversale uitdagingen.
De namiddag begint met een Keynote van Gijs De Vries over systeemuitdagingen in onze democratie en de bijdrage van cultuur. Wilt u alvast meer informatie over deze spreker en zijn boeiende paper 'To make the silos dance', zie dan deze link.
Daarna volgen twee panelsessies in interactie met het publiek die focussen op de thema's duurzaamheid en digitalisering. Deze panelsessies worden in samenwerking met onder andere de Nederlandse Raad van Cultuur, het Transitienetwerk Pulse en de Vlaamse Jeugdraad verzorgd. Verwacht binnenkort via onze nieuwsbrief en deze website meer informatie over het gedetailleerde programma en alle andere deelnemers aan deze panels." 

Schrijf u via onderstaand formulier alvast in voor het namiddaggedeelte van ons Toekomstcongres.

*Let op, deze inschrijving is enkel voor het namiddaggedeelte. De SARC-leden en genodigden die reeds zijn aangeschreven om zowel aan het voormiddag- als namiddaggedeelte deel te nemen, hebben een apart inschrijvingsformulier ontvangen en kunnen dit nog steeds gebruiken. 

Artistieke & culturele sector Beleid Samenwerking Stadsontwikkeling

Praktische info

13 feb. 2023

Wanneer? Ma 13/02 - 13:00 > 17:45
Waar? Flagey (Heilig Kruisplein,1050 Elsene)
Voor wie? In de namiddag zijn alle collega's en geïnteresseerden uit de cultuur-, jeugd-, media- en sportsector welkom
Voertaal: NL
Toegang: vrij

Inschrijven via dit formulier