Agenda

Prométhéa | Mecenaat in België: kerncijfers en jongste tendensen

Op 27 november stelt Prométhéa samen met het Observatoire des Politiques Culturelles de resultaten voor van een studie rond het bedrijfsmecenaat in België.

Welke impact heeft het mecenaat in België, waarom zich hiertoe engageren en hoe de weerslag ervan meten? Op 27 november zal Prométhéa de resultaten toelichten van haar jongste onderzoek naar het bedrijfsmecenaat in België. De bijeenkomst wordt ook een gelegenheid om na te denken over de evolutie van de financieringsbronnen van cultuur; om te begrijpen waarom het mecenaat een structurerend element is in de maatschappelijke strategie van bedrijven en 'hoe het zich ten dienste stelt van het aanwervingsbeleid van de bedrijven, terwijl het collectiviteit bevordert'. 

Met de bijeenkomst wil Prométhéa professionals van het mecenaat, bedrijfsleiders, vertegenwoordigers van het verenigingsleven en culturele actoren samenbrengen.

Programma

De bijeenkomst zal in NL/FR doorgaan met simultaanvertaling.

• Evolutie van de financieringsbronnen voor Cultuur, van louter overheidssteun tot de vermenigvuldiging van filantropische en corporate partnerschappen. Wat is de impact op de culturele actoren?

• Het Mecenaat, greenwashing of hefboom tot actie en MVO-pijler.

• Het Mecenaat van competenties: hefboom tot bedrijfsprestaties, potentiële vernieuwer van het HR-beleid, manier om millennials aan te trekken.

• Het Bedrijfsmecenaat in België, kerncijfers en jongste tendensen: voorstelling van de resultaten van het onderzoek dat in 2019 uitgevoerd werd door Promethea en het Observatoire des politiques culturelles.

• Moment van netwerking en drink ter afsluiting.

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Samenwerking Tewerkstelling

Praktische info

27 nov. 2019

Mercredi / Woensdag 27/11/2019

15:00-20:00

@ Auditorium ENGIE (34 Boulevard Simon Bolivar, 1000 BXL)

Associations / verenigingen 35€
Entreprises / bedrijven 125 €

Inschrijving / inscriptions >>>