Agenda

Podiumkunsten | Workshop | Racisme en discriminatie

In deze workshop wordt het begrip racisme ontleed, bekijken we waar het vandaan komt, welk doel het dient en gaan we na hoe het zich manifesteert. 


Racisme komt in vele vormen en maten. Om het aan te pakken en als organisatie inclusief te worden, moeten we het eerst (h)erkennen. Aan de hand van interactie en casussen leren we wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat racisme geen ruimte krijgt in onze organisatie.

Moussa Don Pandzou werd geboren in Brazzaville. Hij werkte op het kabinet van Brussels staatssecretaris Pascal Smet als adviseur in de thema ‘samenleven in divers Brussel’. Eerder was hij actief in de jeugdsector en stond hij mee aan de wieg van WakaWaka Generation, een organisatie die zich richt op de Afrikaanse en Belgische jongerengemeenschap en die werkt rond vraagstukken omtrent identiteitsontwikkeling.

De jongste jaren geeft Don vormingen, lezingen en procesbegeleiding voor organisaties over de thema’s racisme, discriminatie en de impact van het koloniaal verleden op ons samenleving. Zo levert hij zijn bijdrage aan de snel veranderlijke maatschappij en probeert hij vanuit ervaringsdeskundigheid zijn steentje bij te dragen naar meer begrip en empathie naar minderhedengroepen die een plek zoeken in Vlaanderen.

Vorig jaar bracht Don, samen met StampMedia reporter Lieven Miguel Kandolo, het boek Yaya na Leki uit over dekolonisatie, racisme en identiteit.

Praktisch

vrijdag 2 juni 2023, van 10u tot 13u 

Koffie, thee en lunch zijn voorzien.

prijs € 105, afhankelijk van opleidingskrediet en sectorale opleidingspremies.

Gebruik je jaarlijks opleidingskredietvan 600 euro als je tot één van deze groepen behoort:

  • werknemers van PC 304
  • flexwerkers die regelmatig in de sector podiumkunsten en muziek werken maar op het moment van de opleiding werkzoekend zijn
  • studenten, stagiairs en lerenden binnen een organisatie uit PC 304

heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be

Schrijf je in voor de workshop >>>

Diversiteit & inclusie

Praktische info

02 jun. 2023

Wanneer? vrijdag 2 juni 2023, van 10h > 13h

Waar? Regio Brussel

Prijs: € 105 (afhankelijk van opleidingskrediet)

Koffie, thee en lunch zijn voorzien.

Schrijf je in voor de workshop