Agenda

Permanent & Brussels Centre for Urban Studies | Summer School

Save the date! Van negen tot twaalf september organiseert Permanent samen met het Brussels Center for Urban Studies een zomerschool rond collectieve strategieën voor rechtvaardige steden.


Summer School on Collective Strategies for Just Cities

In deze summer school wordt de balans opgemaakt van verschillende stemmen, ervaringen en praktijken van delen en gemeenschappelijk gebruik binnen veranderende stedelijke omgevingen. De belangrijkste aandachtspunten zijn de eigendomsmodellen, ruimtelijke condities en ‘grassroots’ processen van collectieve infrastructuren, waarbij er in het bijzonder gekeken wordt naar spanningen en kansen die ontstaan bij het creëren van infrastructuren voor gedeeld en gemengd gebruik, en op de rol die de kunsten daarbij kunnen spelen.

Meer details volgen binnenkort. Je kunt Permanent bereiken via info@permanentbrussels.org voor meer informatie.

Permanent

Permanent is een praktijkgericht onderzoek dat op basis van anti-speculatieve ontwikkelingsmodellen uit de Commons- en coöperatieve economie een gemengde infrastructuur wil ontwikkelen met permanent betaalbare woningen, kunstenaarsateliers, educatieve ruimtes en buurtinfrastructuur op gemeenschapsgrond in Brussel. Permanent is een samenwerking tussen Level Five/Hactiris, Globe Aroma, VUB/Brussels Centre for Urban Studies, VUB/We.Konekt en Community Land Trust Brussel, versterkt door het collectief Brusselse architecten AHA, Czvek Rigby en Architect Laura Muyldermans.

Permanent is een Actor for Urban Change en ontvangt de steun van het BWMSTR Label, Brussels Centre for Urban Studies, Vlaamse Gemeenschap en VGC.

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling

Praktische info

09 sep. 2021
-
12 sep. 2021

09/09/2021 - 12/09/2021

Meer informatie volgt.