Agenda

L'association Marcel Hicter pour la Démocratie Culturelle | Opleiding Res Urbis 2019

Deze opleiding is bedoeld voor culturele actoren in Brussel die een innovatief plan voor de stad voorstellen. Het is de bedoeling hun capaciteiten te versterken om hun project te ontwikkelen, hun praktijken te vergelijken en te begrijpen waarmee ze bezig zijn (stedelijk beleid, cultuurbeleid en -acties, sociale, politieke en economische kwesties). De opleiding richt zich op het beheer van culturele projecten

Res Urbis wisselt studiedagen en praktische methodologische oefeningen af in projectontwerp en -beheer; de constructie van een pitch en projectpresentatietechnieken; kennis van de culturele omgeving in Brussel (de plaats en de uitdagingen van cultuur in de stad) en Europa (partnerschappen, financiering, enz.); het belang en de modaliteiten van culturele samenwerking in Europa.

Elke deelnemer confronteert zijn project dus met de realiteit van het Brusselse, Belgische en Europese veld en verrijkt zijn netwerk en zijn kennis van de actoren van deze velden.

Deelnemers worden gezien als actoren in het proces en niet als studenten of leerlingen. Hun eerdere vaardigheden worden gekoppeld aan die van belanghebbenden en andere deelnemers. 

De aanwezigheid van alle deelnemers is cruciaal voor de voortgang van het werk van de volledige groep. Als uw aanvraag wordt aanvaard, gaat u ermee akkoord om alle 6 trainingsdagen bij te wonen. 

Deelname aan de (Franstalige) opleiding is gratis. 

Deadline om een aanvraag in te dienen: uiterlijk op 20 februari 2019 per e-mail aan michele.grenier@fondation-hicter.org

Aanvraagformulier [FR] >>> 
Volledig programma [FR] >>>

Artistieke & culturele sector

Praktische info

20 mrt. 2019
-
05 jun. 2019

Lundi/maandag 04/02/19

19:00 > 22:00

@ La Tentation (28 rue de Laekenstraat)