Agenda

Lasso | Tweetalige vorming gespreksmethode babbelart

Hoe ga je met een groep jongeren in gesprek over kunst en cultuur? Op donderdag 14 maart 2019 organiseert Lasso in het kader van Move It Kanal een tweetalige vorming (NL/FR) over de speelse gespreksmethode BabbelArt, specifiek voor leerkrachten, jeugdwerkers en cultuurprofessionals die werken met Brusselse jongeren. 

BabbelArt is een is een speelse gespreksmethode ontworpen door Lasso en De Aanstokerij, voor groepsbegeleiders, leerkrachten, vormings- en (kunst)educatieve medewerkers die met een groep jongeren (vanaf 10 jaar) of volwassenen in gesprek willen gaan over hun artistieke en culturele interesses en ervaringen. Het geeft inzicht in de leefwereld en verwachtingen van de spelers op vlak van kunst en cultuur en hoe ze hun eigen creativiteit willen beleven.

BabbelArt is tweetalig (NL/FR) en kan gespeeld worden in verschillende contexten, vb. als opwarmer voor een projectweek op school, als onderdeel van een cultureel traject in het jeugdhuis of bij de start van een vakantieweek in een cultuurhuis.  


Het bestaat uit twee delen die los van elkaar kunnen gespeeld worden. Dit naargelang de context, het doel en de interesse van begeleider en jongeren met wie het spel gespeeld wordt. Deel 1 van het spel stimuleert de reflectie over kunst, cultuur en creativiteit en wil de blik van de deelnemers hierover verruimen. Theater, dans, muziek en ook meer hedendaagse cultuuruitingen zoals fashion design, make-up art, slam poetry etc. vormen interessante uitgangspunten voor een gesprek over de plaats van kunst en cultuur in het leven van de spelers. In deel 2 organiseren de spelers hun ideale kunstenfestival. De spelers creëren nieuwe activiteiten en denken na over de manier waarop ze deze activiteiten zullen tonen op het festival (workshop, expositie, optreden...). Ze bedenken een geschikte locatie en titel voor het festival en ze bepalen met welke partners er moet samengewerkt worden om het festival mogelijk te maken.


De vorming wordt gegeven aan een beperkt aantal deelnemers zodat er voldoende tijd is om het spel te spelen en er ruimte is voor uitwisseling over hoe BabbelArt kan gebruikt worden in je eigen werkcontext (school, jeugdhuis, cultuurcentrum...).

Bij deelname kan je BabbelArt aankopen aan een voordeeltarief van €39 (i.p.v. €49).

Programma
09:30-09:45 Onthaal met koffie
9:45 - 10:15 Verwelkoming en intro BabbelArt
10:15 - 11:15 BabbelArt Deel 1 (in kleine groepen)
11:15 - 11:30 Pauze
11:30-12:15 BabbelArt Deel 2 (in kleine groepen)
12:15-12:30 Slot
12:30-13:30 Lunch

Artistieke & culturele sector Communicatie Samenwerking

Praktische info

14 mrt. 2019

Jeudi/donderdag 14/03/19

09:30 > 13:30

@ lÉpicerie (17-19, rue du Ruisseau/Beekstraat, 1080 Molenbeek-Saint-Jean/Sint-Jans-Molenbeek)

Prix/prijs
20€ tarif de base/basistarief (lunch compris/inbegrepen)

Un tarif avantageux de €10 pour les employés d'organisations basées à Bruxelles et travaillant avec les jeunes/Gunsttarief van €10 voor medewerkers van organisaties die gevestigd zijn in Brussel, en werken met jongeren.   

Event Facebook >>>
Inschrijvingsformulier/Formulaire d'inscription >>>