Agenda

Kunstenpunt, oKo & Cultuurloket | Werkdag charter fair practices

We willen allemaal meer fairness in de kunsten. Een betere behandeling van kunstenaars en freelancers, een sterker verbond tussen individueel en institutioneel, groot en klein. Ideeën en initiatieven zijn er genoeg, maar ze blijken vaak moeilijk realiseerbaar en weinig duurzaam. Waar schort het, waar zitten de knopen, hoe ontwarren we die en hoe duwen we de oplossingen erdoor? Schuif tijdens Het Theaterfestival aan tafel bij Kunstenpunt, oKo en Cultuurloket en werk mee aan fairness in de praktijk.

Kunstenpunt verzamelde de afgelopen jaren vaak voorkomende en complexe casussen van unfairness. Samen met kunstenaars en kunstwerkers werken zij aan concrete oplossingen. Als maatstaf hanteren ze de vier principes van het nagelnieuwe charter fair practices van oKo: solidariteit, transparantie, duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Factcheckers van o.m. Kunstenpunt, oKo en Cultuurloket toetsen de ideeën ter plekke af aan hun haalbaarheid en gevolgen. Later worden ze gedeeld met de sector.

Voor wie 

Iedereen die de handen uit de mouwen wil steken om unfair practices aan te pakken is welkom. Werk je in een kunstenorganisatie? Dan wordt het van harte geapprecieerd als je een kunstenaar meeneemt. Een werkdag rond fair practices is niets zonder het perspectief van de kunstenaar. Daarom wordt elke deelnemer die bij een kunstenorganisatie werkt gevraagd om een kunstenaar mee uit te nodigen. Eén van de redenen waarom het voor kunstenaars moeilijk is om aan studiedagen deel te nemen, is dat het voor velen een onbetaalde werkdag is. Daarom wordt er voorgesteld dat jouw organisatie de onkosten en tijdsbesteding van die kunstenaar fair vergoedt.

Programma

14u – Welkom en inleiding

14u15 – Werktafels: samen unfair practices omzetten naar fair practices

16u30 – Plenaire terugkoppeling

17u – Slotdrink


Meer over het charter

Lees hier meer over het charter van oKo >>>

Artistieke & culturele sector

Praktische info

12 sep. 2019

Donderdag/jeudi 12/09/2019

14:00-17:00

@ Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent

Inschrijving/inscription >>>