Agenda

Kunstenpunt & Kunstwerkt | Feedbackmoment voor lokale cultuurwerkers

Kunstenpunt en Kunstwerkt nodigen je uit op een feedbackmoment voor lokale cultuurwerkers die aan de slag willen of reeds bezig zijn met beeldende kunst

Met beeldende kunst aan de slag? Ga in gesprek! 

Ben je een lokale cultuurwerker en ga je met beeldende kunst aan de slag? Krijg feedback op je plannen! Je werkt aan een project rond beeldende kunst in of rond jouw gemeente? Of je koestert (nog vage) plannen? Leg je ideeën voor aan andere kunstprofessional en krijg eerlijke, opbouwende kritiek op je idee of vraag. 

Verwacht je aan boeiende één-op-één gesprekken, waar je veel inspiratie uit kan putten. We zijn niet op zoek naar spectaculaire projecten en vragen, maar naar heel concrete verhalen uit je dagelijkse werk en de struikelblokken waar je misschien op stuit. Na het feedbackmoment volgt een lunch, waarbij je kan napraten met andere deelnemers en experten. 

Voor wie 

Voor medewerkers van cultuurcentra en diensten cultuur met ambitie rond beeldende kunst, zowel starters als mensen met ervaring. Max. 15 deelnemers. 

Welke vragen kunnen aan bod komen? 

Zowel ambitieuze plannen, als vragen die heel eenvoudig lijken, zijn welkom. Het kan gaan om vragen rond visie, advies rond projecten, samenwerkingsvormen of de relatie met je publiek. Enkele voorbeeldvragen: 

  • Hoe zet je een project rond beeldende kunst op?
  • Hoe betrek je andere partners (onderwijs, toeristische dienst…)?
  • Hoe zet je een atelierwerking op poten?
  • Hoe maak je je publiek warm voor beeldende kunst?
  • Hoe kom je tot een interessant traject voor zowel professionele als amateurkunstenaars? 

Let op, puur technische vragen of vragen rond kunstenaarsselectie of curatoriële opdrachten, worden niet behandeld.

Hoe inschrijven? 

Deelname aan deze sessie is gratis. Stuur voor 6 mei 2019 een Word-document met daarin je vragen of plannen naar ine@kunsten.be én marianne@kunstwerkt.be

Beschrijf eventueel het profiel waaraan je zelf denkt om jou advies te geven of de persoon waarmee jij in gesprek wil gaan. Maximaal een halve A4, je kan ook bijlages ter illustratie toevoegen. Als onderwerp van de mail geef je ‘Feedbackmoment_Naam’.

Artistieke & culturele sector

Praktische info

18 jun. 2019

Dinsdag/mardi 18/06/19 

9:30 > 13:00

@ Atelier Bouwmeester (Galerij Ravenstein 54-59, 1000 Brussel)