Agenda

Kunstenpunt en de Direction des Arts plastiques contemporains | Ménage à trois

Onder de naam "Ménage à trois" organiseren Kunstenpunt en de Direction des Arts Plastiques Contemporains op 22 november een ontmoeting tussen de Vlaamse, Brusselse en Waalse beeldende kunsten.

Er leeft in ons land heel wat in de beeldende kunsten aan beide kanten van de taalgrens. Maar kennen kunstenaars, curatoren en organisaties uit Vlaanderen en het Franstalige landsgedeelte elkaar eigenlijk wel? 

Maak kennis met je collega’s van over de taalgrens! Kunstenpunt en de Direction des Arts Plastiques Contemporains van de Fédération Wallonie-Bruxelles starten met een reeks ontmoetingen tussen spelers uit de beeldende kunstensector in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Bedoeling is om elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen en van elkaar te leren.

Eerste ontmoeting: nieuwe vormen van samenwerking, organisatie en productie

Op de eerste bijeenkomst (vrijdag 22 november bij Kunsthal Gent) zal het gaan over nieuwe vormen van samenwerking, organisatie en productie in de beeldende kunstensector en wordt er bekeken hoe organisaties de lokale verankering met de stad opzoeken. Volgend jaar volgt een tweede ontmoeting in Charleroi.

Programma

De presentaties en gesprekken verlopen in het Engels.

10u00 – Onthaal en inleiding

10u30 – Rondleiding en kennismaking met de werking van Kunsthal Gent

12u30 – Lunch

13u30 – Presentaties en gesprekken met kunstenaarsinitiatieven en organisaties uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië over nieuwe vormen van samenwerking, organisatie en productie in de beeldende kunsten:

17u00 – Drink

19u00 – Opening tentoonstelling Charlotte Stuby

Artistieke & culturele sector Samenwerking

Praktische info

22 nov. 2019

Vendredi / Vrijdag 22-11-2019

10:00 – 17:00

@ Kunsthal Gent (Lange Steenstraat 14, 9000 Gent)

Inschrijving / inscriptions >>>