Agenda

Hart boven Hard & Tout Autre Chose | De Grote Parade

Twee jaar op rij bracht De Grote parade van Hart Boven Hard en Tout Autre Chose meer dan 20.000 mensen op straat voor een andere samenleving. Tijd voor een volgende editie, omdat het nodig is ! 


Wie het nieuws volgt stelt vast dat er heel wat scheefgroeit. De roofbouw op mens en natuur loopt uit de hand. Het beleid wuift de problemen van mensen weg en blokt inspraak af. De Trumps en Le Pens van deze wereld, ook hier bij ons, zijn uitwassen van een scheef systeem.

Tijd voor een beleid dat investeert in een solidaire, duurzame samenleving. Daarom kloppen wij letterlijk samen op tafel! We bouwen de langste tafel ooit, in het hart van Brussel, een tafel waar plaats is voor iedereen.

Voor burgerbewegingen Hart boven Hard en Tout Autre Chose zijn er wél alternatieven! Over sectoren heen verenigen wij de verontwaardiging en de vernieuwingsdrang van vele mensen en organisaties. Voor ons begint de toekomst bij een serieuze herverdeling.

Vang het grote geld
Groeiende armoede en ongelijkheid ontwrichten het samenleven. In een gezonde samenleving dragen multinationals en grote vermogens eerlijk bij.

Een leefbare job voor iedereen
Stress, burn-out, mini-jobs en werkloosheid zijn een sluipend gif. Een toekomstgerichte samenleving gaat voor zinvol werk voor ons allemaal.

Iedereen hoort erbij
Racisme en stigmatisering zetten mensen tegen elkaar op. Een open samenleving is trots op haar warm onthaal voor vluchtelingen en duldt geen discriminatie.

Samen rijk
Besparingen op zorg, cultuur, onderwijs, onderzoek en verenigingsleven ondergraven ons menszijn. Een verlichte samenleving maakt juist méér ruimte vrij voor verbeelding, talentontwikkeling en kritisch denken.

Aan onze tafel is plek voor iedereen, ook voor elke droom rond ons klimaat, onze democratie, onze internationale handel, vrede…Wij laten ons niet uiteen spelen. We steunen elkaars bekommernissen en strijd. Omdat het hoognodig is.

IEDEREEN MEE AAN TAFEL!


Praktische info

  • We verzamelen aan station Brussel-Noord. Om 14u vertrekken we meteen!
  • We stappen met z’n alleen ongeveer 1km naar de locatie waar onze tafel staat opgebouwd (dat lees je goed, we bouwen zelf een tafel, van 850m lang, in het centrum van Brussel. De tafel wordt opgebouwd en afgebroken op de dag zelf, en bestaat uit recuperatiemateriaal. Wil je helpen, schrijf  hier in)
  • Wanneer we allemaal bij de tafel zijn aangekomen, volgt het collectieve moment: we zetten ons samen aan tafel en luisteren allemaal naar de korte speech, waarna we samen op tafel kloppen!!
  • Achteraf kan er nagetafeld worden, wie taart of cake meebrengt zal die met iedereen delen.

Praktische info

07 mei 2017

Zondag/Dimanche 07/05/2017 

14:00 @ Brussel Noord / Bruxelles Garde du Nord