Agenda

Greentrack & Cultural Adaptations | Transnational Meeting Gent | Workshops rond klimaatadaptatie

De workshops van Greentrack Gent binnen het Europese project Cultural Adaptations zullen dit jaar virtueel georganiseerd worden op 2 en 3 februari 2021. Twee Engelstalige workshops zijn al in aanbieding: "Klimaatadaptatie bij culturele organisaties" en "Werken met embedded artists".

[Het artikel hieronder werd overgenomen van de website van Greentrack >>>]


Het onlineprogramma is bijna rond. Zowel dinsdag 2 als woensdag 3 februari koos Greentrack voor halve dagen met een combinatie van korte sessies en materiaal dat je op momenten naar eigen keuze kan bekijken. Dit zijn alvast twee workshops in aanbieding.

Workshop klimaatadaptatie bij culturele organisaties

"Om ons enigszins voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering is het belangrijk dat we naast het verkleinen van onze ecologische voetafdruk vandaag ook al werken aan klimaatadaptatie. Dat houdt in dat we nu starten met het aanpassen van onze omgeving en gebouwen met het oog op de gevolgen van klimaatverandering op lange termijn. Wat betekent dat voor culturele organisaties? Hoe kunnen zij bijdragen aan die klimaatadaptatie?
Daar zullen we rond werken en informatie over delen tijdens deze workshop."
Workshop werken met embedded artists

"Wat kunnen kunstenaars bijdragen aan het werken aan klimaatadaptatie? In het project Cultural Adaptations onderzoeken de vier partners hoe je kunstenaars kan inbedden in niet-culturele organisaties om vanuit hun eigen artistieke denken en kunstenaarspraktijk bij te dragen aan het proces van ontwerpen van plannen, visievorming, overleg, etc. door organisaties, bedrijven en overheden die werken aan klimaatadaptatie.
Tijdens deze workshop delen de partners hun ervaring en laten we jullie proeven van dit type uitwisseling tussen kunstenaar en organisatie."

Meer informatie over Cultural Adaptions hier >>> 

Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Duurzaamheid

Praktische info

02 feb. 2021
-
03 feb. 2021

Dinsdag 02/02/2021 & Woensdag 03/02/2021
09:30 - 13:00 

Toegankelijk voor iedereen

Gratis - Online 

In het Engels

Inschrijving hier >>> vanaf 12/01/21