Persoverzicht

Art moderne bruxellois dans l'ancien aéroport Tempelhof de Berlin

Cet article n'est pas disponible en français

Le 9 octobre ouvre l'exposition 'The New York Times Project – Why Brussels is the new Berlin' dans l'ancien aéroport Tempelhof de Berlin. Le travail de jeunes artistes bruxellois mais aussi d'artistes confirmés sera exposé. [article en néerlandais]


Op 9 oktober opent de tentoonstelling 'The New York Times Project – Why Brussels is the new Berlin' in de voormalige luchthaven Tempelhof in Berlijn. Daar wordt werk van jonge internationale Brusselaars maar ook gevestigde kunstenaars getoond. 

De tentoonstelling komt er naar aanleiding van het vriendschaps- en samenwerkingsakkoord tussen beide steden op initatief van Minister-President Rudi Vervoort en de Berlijnse burgemeester Michael Müller. 

De provocerende naam van de tentoonstelling komt van een artikel dat na de aanslagen van maart 2016 werd gepubliceerd in The New York Times en waarin Brussel geprezen werd als dé nieuwe creative hub en dé place to be voor hedendaagse kunst. 

De tentoonstelling verzameld het werk van heel wat jonge Brusselse kunstenaars, die veel verschillende nationaliteiten hebben. Een nieuwe en positieve manier om migratie te bekijken, vind de projectleider Hans De Wolf (VUB).  Het project en de samenwerking tussen Berlijn en Brussel zal voortgezet worden. Bedoeling is om volgend jaar ook Duitse kunstenaars naar Brussel te brengen.

REVUE DE PRESSE: 

'Brusselse moderne kunst op oud-luchthaven Tempelhof in Berlijn', bruzz.be, 19/09/17


Secteur artistique & culturel Europe Collaboration Développement territorial