Adhésion

BKO | Nouveaux membres: LUCA School of Arts et Sint-Lukasgalerie Brussel

Cet article n'est pas disponible en français

Le BKO compte désormais deux nouveaux membres: LUCA School of Arts et la Sint-Lukasgalerie Brussel. [article en néerlandais]


LUCA School of Arts is de enige hogeschool in Vlaanderen die enkel kunst- en kunstgerelatieerde opleidingen aanbiedt. Naast vestigingen in Genk, Leuven en Gent, maken Narafi in Vorst en Sint-Lukas Brussel in Schaarbeek deel uit van LUCA. In Brussel worden de professionele bacheloropleidingen Film en Foto aangeboden op Narafi en Interieurvormgeving en Bouw op Sint-Lukas Brussel. Op deze laatste campus worden daarenboven academische opleidingen Film, Animatiefilm, DocNomads, Grafische Vormgeving, Beeldverhaal, Fotografie en Vrije Kunsten aangeboden.

Dankzij de talrijke tentoonstellingen en symposia, performances en concerten, film‐ en theatervoorstellingen, masterclasses, bezoeken, enz. die LUCA organiseert, is studeren aan de hogeschool meer dan alleen maar het verwerven van kennis en vaardigheden. Studenten worden er ondergedompeld in een artistiek en creatief bad. LUCA School of Arts werkt daarbij samen met een groot aantal partners in Brussel, Vlaanderen en daarbuiten. Met al deze activiteiten wil LUCA ook een actieve rol opnemen in de kunst- en cultuurwereld.

Meer info op www.luca-arts.be


De Sint-Lukasgalerie Brussel, gelegen op de campus van Sint-Lukas Brussel, biedt een forum voor vernieuwende hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland. De belangstelling gaat vooral uit naar kunstenaars die nieuwe ontwikkelingen aankondigen en de evoluerende tijdgeest weergeven. Sinds haar ontstaan in 1980 kan de Sint-Lukasgalerie bogen op een aardig palmares van tentoonstellingen en tijdschriften. De werking richt zich tot een zo breed mogelijk kunstpubliek, maar streeft een bijzondere band na met het publiek van de Hogeschool (LUCA School of Arts). Daartoe worden geregeld gallery talks, workshops en andere vormen van samenwerking tussen studenten en kunstenaars georganiseerd.

Meer info op http://www.luca-arts.be/sint-l...

Actu

Un "statut européen de l'artiste" pour protéger les artistes et les travailleur.euse.s du secteur culturel

La pandémie a mis en exergue les vulnérabilités préexistantes des artistes et des travailleurs du monde culturel. D'importantes différences persistent entre États membres en matière de soutien, de prestations sociales et de définition d’un artiste. C'est pourquoi la commission de la culture et de l'éducation a invité la Commission européenne à proposer un "statut européen de l'artiste". 
Secteur artistique & culturel Covid-19