Actu

Gouvernement Flamand | Énergie | Période de demande d'aide prolongée

Cet article n'est pas disponible en français

Les entreprises qui voient leurs dépenses énergétiques augmenter à la suite de la crise ukrainienne peuvent demander une aide financière. Le Gouvernement Flamand a prolongé la période de demande d'aide énergétique jusqu'au 31 janvier 2023.

[Cet article n'est pas disponible en français. Source : VLAIO >>>]


Financiële steun moet gezonde ondernemingen continuïteit bieden en hen vrijwaren van faillissement, klinkt het bij de Vlaamse Regering. Er gelden strikte voorwaarden om in aanmerking te komen. Zo moeten je kosten voor gas en elektriciteit in het vierde kwartaal van 2022 meer dan verdubbeld zijn en mag je bedrijf tot eind 2023 geen dividend uitkeren.

Concreet komen ondernemingen met een operationeel verlies in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2023 in aanmerking. Het moet gaan over meer dan een verdubbeling van de kosten voor elektriciteit en gas in het vierde kwartaal 2022 ten opzichte van 2021. Daarnaast moet de onderneming minstens € 7.500 (excl. btw) aan kosten voor elektriciteit en gas in haar Vlaamse vestigingen hebben. Bekijk via het overzicht van VLAIO of je recht hebt op financiële steun.

De Vlaamse Regering stelt in totaal 250 miljoen euro ter beschikking voor deze steun. Een eerste schijf van 125 miljoen euro is daarvoor reeds ingezet. In afwachting van de verdere evaluatie, heeft minister Brouns de aanvraagperiode met twee weken verlengd.

Steun aanvragen kan via vlaio.be/energiesteun vanaf 12 december 2022 tot 31 januari 2023, 12.00 u.

Politique Economie