Documentation

Lasso | Publication: BrusselArt - Cultuur op maat van groepen

Cet article n'est pas disponible en français

[Cet article - appartenant à nos archives - n'est disponible qu'en néerlandais.]


Op vraag van vormingswerkers uit de socio-culturele sector, welzijnswerkers en leerkrachten uit het volwassenenonderwijs heeft Lasso het Brusselse cultuuraanbod op maat van groepen (kwetsbare) volwassenen verzameld.

Cultuurbemiddeling op maat van groepen volwassenen is veel meer maatwerk en levert minder kant-en-klare pakketten op. De inspanningen gebeuren meer à la tête du client, er zit meer improvisatie in. Dat zorgt ervoor dat dat aanbod niet altijd even zichtbaar is voor begeleiders van volwassenengroepen. Met deze publicatie wil Lasso we daarin verandering brengen. Naast een overzicht van de culturele instellingen die groepen volwassenen op een warme en inspirerende manier onthalen, werden er een aantal Brusselse praktijkverhalen gedocumenteerd. Dit boekje bevat ook heel wat concrete informatie en verwijzingen naar tal van ondersteunende diensten en organisaties. Zo hoopt Lasso de reeds bestaande linken tussen de Brusselse culturele instellingen en welzijnsorganisaties, instellingen voor volwassenenonderwijs en het diverse Brusselse verenigingsleven te verstevigen en te voeden, en, als het even kan, verder te vermenigvuldigen.

De publicatie kan je online doorbladeren op de website van Lasso >>> Wil je graag een papieren versie van de publicatie? Dat kan door een mail te sturen naarinfo@lasso.be. Voor Brusselse organisaties en organisaties uit de Rand is de publicatie gratis. Andere geïnteresseerden betalen € 10.

Deze publicatie kwam tot stand dankzij de steun van de Vlaamse minister bevoegd voor Brussel.


Secteur artistique & culturel