Documentation

Kunstenpunt | Recherche sur le marché de l'art flamand

Kunstenpunt a réalisé une recherche (en néerlandais) intitulée "De Vlaamse kunstmarkt: nationaal, internationaal en mondiaal" sur les galeries d'art et les artistes flamands à l'intérieur du pays et à l'international (2005-2015). Vous en trouverez le lien dans cet article. [article en néerlandais]Kunstenpunt publiceert ‘De Vlaamse kunstmarkt: nationaal, internationaal en mondiaal’, een studie over Vlaamse promotiegaleries en Vlaamse kunstenaars met galeries in binnen- en buitenland (2005-2015).

Het onderzoek brengt de staat van de Vlaamse markt van de hedendaagse beeldende kunst in kaart. Daarbij werd gefocust op twee pijlers: enerzijds op promotiegaleries die tussen 2005 en 2015 actief waren in Vlaanderen of Brussel en anderzijds op de 633 professionele Vlaamse kunstenaars uit de kunstenaarsdatabank van Kunstenpunt. 

De belangrijke rol van Brussel en Antwerpen voor de kunstmarkt wordt in dit rapport bevestigd. 44 van de 87 onderzochte promotiegaleries is of was gevestigd in Brussel, Antwerpen is de tweede vestigingsplaats met 25 promotiegaleries. Brusselse promotiegaleries nemen vaker deel aan kunstbeurzen in het buitenland en vertegenwoordigen meer buitenlandse kunstenaars. Verder bevinden promotiegaleries met een groot bestand van vertegenwoordigde kunstenaars zich vooral in Brussel.

http://www.bamart.be/files/Kun...

http://www.bruzz.be/nl/uit/act...

Secteur artistique & culturel