Thema: Stadsontwikkeling

Brussel is een stad in constante beweging. Het moeras aan de Zenne dat uitgroeide tot hoofdstad van Europa, blijft dagelijks evolueren en ontwikkelen. Het Brussels Gewest schakelt heel wat middelen in om deze evoluties op te volgen en te ondersteunen, zoals tijdelijke wijkcontracten, renovatieprojecten, prioritaire zones, ... 
RAB/BKO is overtuigd dat de culturele sector een belangrijke rol kan spelen in dergelijke ontwikkelingsprocessen, via de inplanting van culturele infrastructuren, de aandacht voor kunst in de publieke ruimte of de deelname aan participatieve trajecten.
RAB/BKO wil de culturele spelers zoveel mogelijk betrekken bij projecten rond stadsontwikkeling en hun stem laten horen, en dit doet onder andere door samenwerking met het BPB (Brussels Planningsbureau).

Toon enkel RAB / BKO
Persbericht

Persbericht | Protocolakkoord Brussels Gewest en het Centre Pompidou voor de oprichting van een grote cultuurpool in de Citroëngarage

Het Brussels Gewest en het Centre Pompidou ondertekenen een protocolakkoord voor de oprichting van een grote cultuurpool in de voormalige Citroëngarage aan het IJzerplein Minister-President Rudi Vervoort en de voorzitter het Centre Pompidou, Serge Lasvignes, kondigden donderdag op een gezamenlijke persconferentie de ondertekening van een protocolakkoord aan dat de vroegere Citroëngarage moet omvormen tot een cultuurpool van wereldformaat. 
Citroën Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
14 nov.

Brussels Academy, Brussels Centre for Urban Studies & Urban Transformations (UK) | Workshop "Bridging European Urban Transformations": (Un)Plugging Data in Smart City-Regions (EN)

De Brussels Centre for Urban Studies (VUB) en Urban Transformations (University of Oxford) organiseren een reeks Engelstalige workshops rond het thema "Bridging European Urban Transformations". De eerste editie onderzoekt smart cities onder de titel "(Un)Plugging Data in Smart City-Regions".
Stadsontwikkeling
09 dec.

Brussels Academy & La Fonderie | Lessenreeks "Histoire industrielle de Bruxelles": Comment redéployer le secteur productif à Bruxelles? (door Joachim De Clerck & Roeland Dudal)

Om de evoluties en uitdagingen van onze hoofdstad beter te begrijpen, organiseert de Brussels Academy samen met La Fonderie een lessenreeks over de industriele geschiedenis van Brussel. Op vrijdag 9 december zullen Joachim De Clerck en Roeland Dudal (Architecture Workroom) de volgende vraag behandelen: "Comment redéployer le secteur productif à Bruxelles?". (in het Frans)
Economie Stadsontwikkeling
08 nov.

Brussels Academy & Bozar | Agora Urban Master Classes: "Bruxelles comme écosystème" (door Pierre Vanderstaeten)

De Brussels Academy organiseert in samenwerking met Bozar de Agora Urban Master Classes. Hiervoor nodigen ze professoren van verschillende universiteiten uit om een algemene blik te werpen op een stedelijke problematiek. Op dinsdag 8 november neemt Pierre Vanderstaeten (UCL) het woord om te praten over "Bruxelles comme écosystème". (in het Engels en Frans)
Stadsontwikkeling
13 dec.

Brussels Academy & Bozar | Agora Urban Master Classes: "Mobilité à Bruxelles" (door Michel Hubert, EN/FR)

De Brussels Academy organiseert in samenwerking met Bozar de Agora Urban Master Classes. Hiervoor nodigen ze professoren van verschillende universiteiten uit om een algemene blik te werpen op een stedelijke problematiek. Op dinsdag 13 december zal Michel Hubert (USL-B) een presentatie geven over "Mobilité à Bruxelles". (in het Engels en Frans)
Duurzaamheid Stadsontwikkeling
09 dec.

Brussels Academy | StadsSalonsUrbains (EN): "Contested Cities: Muslim Piety in Secular Places" (door Berna Turam)

Tijdens de STADSSALONSURBAINS van de Brussels Academy worden professoren in Urban Studies uitgenodigd om hun ideeën over de stad van de toekomst te delen met het Brusselse publiek. Op vrijdag 9 december zal Berna Turam (Northeastern University, USA) een presentatie geven rond het thema: "Contested Cities: Muslim Piety in Secular Places". (in het Engels)
Diversiteit Stadsontwikkeling
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10