Thema: Stadsontwikkeling

Brussel is een stad in constante beweging. Het moeras aan de Zenne dat uitgroeide tot hoofdstad van Europa, blijft dagelijks evolueren en ontwikkelen. Het Brussels Gewest schakelt heel wat middelen in om deze evoluties op te volgen en te ondersteunen, zoals tijdelijke wijkcontracten, renovatieprojecten, prioritaire zones, ... 
RAB/BKO is overtuigd dat de culturele sector een belangrijke rol kan spelen in dergelijke ontwikkelingsprocessen, via de inplanting van culturele infrastructuren, de aandacht voor kunst in de publieke ruimte of de deelname aan participatieve trajecten.
RAB/BKO wil de culturele spelers zoveel mogelijk betrekken bij projecten rond stadsontwikkeling en hun stem laten horen, en dit doet onder andere door samenwerking met het BPB (Brussels Planningsbureau).

Toon enkel RAB / BKO
21 feb.

BRAL.Brussels | Bralcafé: Hoe zie jij Brussel evolueren?

De Brusselse regering stelt vandaag haar GPDO plan voor over de toekomst van Brussel voor. Ze roept iedereen op om zijn of haar mening te geven. Stadsbeweging BRAL wil hier graag samen aan werken en wil erover in discussie gaan tijdens een evenement op 21 februari 2017 in De Markten.Wat?- De kritische lezing van stadsbeweging BRAL van de moeder aller Brusselse plannen, het GPDO- Jouw opmerkingen, suggesties en vragen- Discussie** In aanwezigheid van iemand van perspective.brussels
Stadsontwikkeling
Documentatie

Brussels Hoofdstedelijk Parlement | Voorstelling van de studie naar de toekomstige inrichting van het Citroënmuseum

Op de sessie van 26 oktober 2016 in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement werd het rapport over de toekomstige inrichting van het  "Citroën museum" voorgesteld (dat uitgebracht werd namens de commissie voor de Territoriale Ontwikkeling). Hieronder vind u enkele geselecteerde fragmenten terug van de Parlementaire zitting en discussie, een link naar het volledige verslag van de sessie en ook een link naar het uitgevoerde onderzoek. 
Citroën Stadsontwikkeling
Projectoproep

BRUOCSELLA by Prométhéa | Oproep voor projecten 2017

Het Bruocsella-collectief roept op om projecten voor de prijs voor 2017 in te dienen. In 2003 bracht de vzw Prométhéa deze groep mecenasondernemingen bij elkaar met het oog op de verbetering van de stedelijke ruimte in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met de Bruocsellaprijs beloont dit initiatiefjaarlijks creatieve projecten ‘voor de stad’. Om in aanmerking te komen, moeten projecten op een creatieve, artistieke manier bijdragen tot de verbe­tering van het leefklimaat en de stedelijke omgeving van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om in aanmerking te komen, moeten projecten onder andere aan de volgende eisen beantwoorden:
Stadsontwikkeling
Persbericht

Persbericht | Protocolakkoord Brussels Gewest en het Centre Pompidou voor de oprichting van een grote cultuurpool in de Citroëngarage

Het Brussels Gewest en het Centre Pompidou ondertekenen een protocolakkoord voor de oprichting van een grote cultuurpool in de voormalige Citroëngarage aan het IJzerplein Minister-President Rudi Vervoort en de voorzitter het Centre Pompidou, Serge Lasvignes, kondigden donderdag op een gezamenlijke persconferentie de ondertekening van een protocolakkoord aan dat de vroegere Citroëngarage moet omvormen tot een cultuurpool van wereldformaat. 
Citroën Artistieke & culturele sector Beleid Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling
14 nov.

Brussels Academy, Brussels Centre for Urban Studies & Urban Transformations (UK) | Workshop "Bridging European Urban Transformations": (Un)Plugging Data in Smart City-Regions (EN)

De Brussels Centre for Urban Studies (VUB) en Urban Transformations (University of Oxford) organiseren een reeks Engelstalige workshops rond het thema "Bridging European Urban Transformations". De eerste editie onderzoekt smart cities onder de titel "(Un)Plugging Data in Smart City-Regions".
Stadsontwikkeling
1 2 3 4 5 6