visit.brussels | Lancering 'Urban Culture Guide'

visit.brussels lanceert haar eerste 'Urban Culture Guide'. Aan de basis van de gids ligt de groeiende interesse van toeristen voor de verschillende aspecten van de stadscultuur. Street art, tattoo shops, skate & roller parken, platenwinkels,… Deze nieuwe gids voorziet liefhebbers van typisch stedelijke kunst van een heleboel goede adresjes.


Persbericht - 19/05/2017 - visit.brussels

visit.brussels lanceert haar eerste “Urban Culture Guide”


Vandaag heeft visit.brussels tijdens een persbezoek haar eerste “Urban Culture Guide” gelanceerd. Aan de basis van de gids ligt de groeiende interesse van toeristen voor de verschillende aspecten van de stadscultuur. Street art, tattoo shops, skate & roller parken, platenwinkels,… Deze nieuwe gids voorziet liefhebbers van typisch stedelijke kunst van een heleboel goede adresjes.

Stadscultuur is meer dan ooit actueel en populair bij een groot aantal jongeren en minder
jongeren over de hele wereld. Om in te spelen op die nieuwe vraag werd de “Urban Cultural Guide” ontwikkeld, met alle musts in Brussel voor de fans van street art, muziek enz.

Wat staat erin?

Voor de gids heeft de vzw Urbana een aantal plekken geselecteerd, die zeker in de smaak zullen vallen. Van dé adressen voor skaters tot hiphopfeestjes, maar ook de meest
emblematische artistieke realisaties van de Brusselse street art: voor elk wat wils.
De “Urban Culture Guide” werd gerealiseerd met de steun van minister Rachid Madrane,
belast met de promotie van Brussel in de Federatie Wallonië-Brussel, die sinds 2016 de
promotie van nieuwe stadsculturen actief ondersteunt.

Minister Rachid Madrane: Stadsculturen hebben in het Brusselse landschap een vlucht
genomen zoals nooit voorheen. Ik vind het dan ook belangrijk om die te ondersteunen en dat doen we sinds 2016. De “Urban Culture Guide” is een geweldig promotiemiddel voor die “cultuur 2.0” die in volle expansie is in Brussel en ik hoop dat hij zowel Brusselaars als toeristen ertoe zal aanzetten om Brussel eens vanuit deze nieuwe invalshoek te (her)ontdekken.”

visit.brussels ontwikkelt het thema “cultuur 2.0” om het Brussels toeristisch landschap verder te diversifiëren en dit nieuw cultureel aanbod in de kijker te zetten.

De gids is gratis en in vier talen verkrijgbaar bij de onthaalkantoren van visit.brussels en in een aantal Brusselse winkels, bars en culturele locaties.

www.visit.brussels/Urban 

Diversiteit Toerisme

Toon enkel RAB / BKO
Nieuws
Nieuws

Hof van Beroep trekt concessierecht in, maar Brussels Expo zal het Koninklijk Circus toch tijdelijk uitbaten

Op basis van de klacht van concessiehouder Botanique besliste het Hof van Beroep om de uitbating van het Koninklijk Circus door Brussels Expo op te schorten tot volgend jaar. Het Hof van Beroep wees op 'partijdigheid en belangenvermenging’ bij het toekennen van de overeenkomst aan de Stad Brussel (via haar vzw Brussels Expo). In het Brusselse schepencollege dat over de concessieovereenkoms besliste, zetelden immers aankomend burgemeester Philippe Close, ex-burgemeester Yvan Mayeur, gemeenteraadslid Christian Ceux, (ontslagnemend) schepen Ans Persoons en schepen Geoffroy Coomans de Brachène - allemaal huidige of voormalige leden van Brussels Expo.Brussels Expo had het programma voor het komende seizoen echter al had uitgewerkt en ingepland voordat ze het nieuws van de opschorting kreeg. Ondanks de uitspraak van het Hof van Beroepbeslistet het college van schepenen en de burgemeester om Brussels Expo het Koninklijk Circus toch tijdelijk te laten beheren, om geen verlies en schadevergoedingen op te lopen. 
Beleid Culturele infrastructuur
Revue de presse

Een petitie voor het Wiertzmuseum

Het Europese Parlement heeft via een onofficiële deal met de Federale Regie der Gebouwen het huis en de tuin van kunstenaar Antoine Wiertz voor 1 euro in erfpacht gekregen, met de voorwaarde het te restaureren. Het huis en de tuin liggen naast het Wiertz-museum en zouden wel eigendom van de Belgische Staat blijven. Naar aanleiding daarvan werd een petitie gelanceerd om deze deal tegen te gaan. De burgers achter de petitie moedigen de Belgische Staat (en het Europese parlement) aan om samen na te denken over een innovatief project voor het Wiertzmuseum, het Leopoldpark en de omliggende buurt. 
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Europa
Nieuws
Nieuws

Veranderingen bij La Concertation

La Concertation des Centres Culturels Bruxellois verandert van naam en wordt "La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise". Zo wil de organisatie nog meer haar dagelijkse werking en waarden benadrukken: openheid, nabijheid, partnerschap, uitwisseling en aanwezigheid op het terrein. Ook de nieuwe statuten van La Concertation werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering. Organisaties die geen Centres culturels zijn, kunnen nu ook lid worden van de organisatie, terwijl dit vroeger niet het geval was. 
Artistieke & culturele sector