LeClicRécup.be | Platform voor hergebruik van materialen in Wallonië en Brussel

Dit item bestaat niet in deze taal

LeClicRécup.be wil het weggeven en verkopen van gebruikte en recuperatiematerialen vergemakkelijken tussen burgers, publieke overheden, privé- en sociale ondernemingen van het RESSOURCES-netwerk op het territorium Wallonië-Brussel. [artikel in het Frans]


Les filières de biens concernés sont : le matériel informatique, petit et gros électroménager, mobilier, objet du quotidien, carton et textile.

LeClicRécup.be, c'est :

  • travailler dans des brefs délais et avec des solutions sur mesure pour l'achat ou le don de biens encombrants
  • bénéficier des services de collecte, de livraison et service après-vente des entreprises d'économie sociale
  • se débarrasser de ses biens avec l'assurance d'une prise en charge respectueuse de l'environnement,
  • trouver des biens de seconde main, à prix juste, avec des garanties de qualité
  • contribuer à la création d'emplois locaux

Service gratuit

LeClicRécup.be est un service gratuit et sur mesure. Le demandeur reste libre, maître et responsable de son choix et de l'opérateur.

Prestataires reconnus et labellisés

Les activités et services de chaque opérateur, membres du réseau RESSOURCES, sont présentés dans des fiches. Les labels spécifiques au secteur ou non sont indiqués comme autant de garantie éthique ou de qualité.

Marchés publics

LeClicRécup.be répond également aux besoins spécifiques des collectivités comme les administrations et institutions publiques régionales, les administrations communales et CPAS, intercommunales et provinciales, les écoles, les crèches, les maisons de repos, etc. Qu'il s'agisse de consulter une liste d'opérateurs ou même de publier en ligne un marché public et d'en permettre l'accès aux entreprises d'économie sociale.

Plus d'infos, ici >>>

Duurzaamheid Economie

Toon enkel RAB / BKO
Nieuws
Nieuws

Hof van Beroep trekt concessierecht in, maar Brussels Expo zal het Koninklijk Circus toch tijdelijk uitbaten

Op basis van de klacht van concessiehouder Botanique besliste het Hof van Beroep om de uitbating van het Koninklijk Circus door Brussels Expo op te schorten tot volgend jaar. Het Hof van Beroep wees op 'partijdigheid en belangenvermenging’ bij het toekennen van de overeenkomst aan de Stad Brussel (via haar vzw Brussels Expo). In het Brusselse schepencollege dat over de concessieovereenkoms besliste, zetelden immers aankomend burgemeester Philippe Close, ex-burgemeester Yvan Mayeur, gemeenteraadslid Christian Ceux, (ontslagnemend) schepen Ans Persoons en schepen Geoffroy Coomans de Brachène - allemaal huidige of voormalige leden van Brussels Expo.Brussels Expo had het programma voor het komende seizoen echter al had uitgewerkt en ingepland voordat ze het nieuws van de opschorting kreeg. Ondanks de uitspraak van het Hof van Beroepbeslistet het college van schepenen en de burgemeester om Brussels Expo het Koninklijk Circus toch tijdelijk te laten beheren, om geen verlies en schadevergoedingen op te lopen. 
Beleid Culturele infrastructuur
Revue de presse

Een petitie voor het Wiertzmuseum

Het Europese Parlement heeft via een onofficiële deal met de Federale Regie der Gebouwen het huis en de tuin van kunstenaar Antoine Wiertz voor 1 euro in erfpacht gekregen, met de voorwaarde het te restaureren. Het huis en de tuin liggen naast het Wiertz-museum en zouden wel eigendom van de Belgische Staat blijven. Naar aanleiding daarvan werd een petitie gelanceerd om deze deal tegen te gaan. De burgers achter de petitie moedigen de Belgische Staat (en het Europese parlement) aan om samen na te denken over een innovatief project voor het Wiertzmuseum, het Leopoldpark en de omliggende buurt. 
Artistieke & culturele sector Culturele infrastructuur Europa
Nieuws
Nieuws

Veranderingen bij La Concertation

La Concertation des Centres Culturels Bruxellois verandert van naam en wordt "La Concertation - Action Culturelle Bruxelloise". Zo wil de organisatie nog meer haar dagelijkse werking en waarden benadrukken: openheid, nabijheid, partnerschap, uitwisseling en aanwezigheid op het terrein. Ook de nieuwe statuten van La Concertation werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering. Organisaties die geen Centres culturels zijn, kunnen nu ook lid worden van de organisatie, terwijl dit vroeger niet het geval was. 
Artistieke & culturele sector