Brusselse Museumraad | Nieuwe editie van het "Plan van de Brusselse musea" (2017-2018)

Een drietalig museumplan brengt alle Brusselse musea jaarlijks in kaart in een compacte culturele gids met allerlei nuttige informatie.

Intussen is dit jaarlijks project, op aangeven van de Brusselse Museumraad, aan haar 8ste editie toe. Een handig overzicht in 3 talen, dat 110 musea op een kaart lokaliseert, loodst je blindelings doorheen de Belgische hoofdstad van museum naar museum en bevat alle nodige praktische informatie, van openingsuren tot toegankelijkheid en bereikbaarheid via openbaar vervoer. Het is een leidraad voor cultuurfanaten uit alle windstreken die een bezoekje aan Brussel willen wagen.

Het plan is opgesteld in drie talen (Nederlands - Frans - Engels) en is gratis verkrijgbaar, o.a. in de musea zelf, bij de toeristische diensten van Brussel en bij de Brusselse Museumraad (info@brusselsmuseums.be of telefonisch 02/512 77 80).

Artistieke & culturele sector Toerisme

Toon enkel RAB / BKO
Persbericht

Cultureel samenwerkingsakkoord Cultuur Culture | Samenwerking groeit: 160.000 euro voor 22 culturele projecten tussen Vlamingen en Franstaligen

In 2014 sloten de Vlaamse en Franstalige Gemeenschap een cultureel akkoord. Onder impuls van Minister Gatz en Minister Greoli werd in een goede geest van samenwerkingsfederalisme uitvoering aan het akkoord gegeven. Het leidt ertoe dat er binnen het federale België meer overleg is over belangrijke dossiers als het kunstenaarsstatuut of cultuurcommunicatie in Brussel, en moedigen de Ministers tegelijk ook samenwerking en uitwisseling in de sector zelf aan. Voor de derde maal selecteren de Ministers uit een resem aanvragen 22 sterke culturele projecten die kennis, publiek en aanbod uitwisselen over de taalgrens.
Samenwerking
Revue de presse

Grensoverschrijdend gedrag: de culturele sector (NL en FR) reageert

Sinds de getuigenissen over Weinstein in Hollywood, de Bart De Pauw-affaire en de #MeToo-hashtag, kwam in België een groot debat op gang over grensoverschrijdend gedrag in de culturele sector. Tijdens een parlementaire commissie rond dit thema, zei Vlaams Parlementslid Bart Caron (Groen) dat er zeer veel verzwegen wordt en er een doofpotmentaliteit heerst. Minister Sven Gatz denkt na over een apart meldpunt voor de culturele sector. 
Artistieke & culturele sector Tewerkstelling