Infosessie: "RAB/BKO - Voor wie, waarom, hoe?"

Om Brusselse culturele organisaties (die nog geen lid zijn) op de hoogte te brengen van onze netwerken, plannen RAB/BKO op 14/09 (vóór het Directie-overleg) een informatiesessie over onze missie, doelstellingen en werking. Iedereen welkom!


Werk je in een organisatie die een artistieke activiteit uitoefent in het Brussels Gewest? Wil je je werking verankeren in de diverse en complexe Brusselse realiteit? Wil je graag (Nederlands- en Franstalige) collega's ontmoeten om uit te wisselen tijdens vergaderingen, informatiesessies en evenementen? En wil je graag op de hoogte blijven van de sector en beter zicht hebben op de uitdagingen gelinkt aan het beleid (op vlak van cultuur) in onze hoofdstad? ... Het RAB/BKO project zal je dan hoogstwaarschijnlijk interesseren! 

Het Brussels Kunstenoverleg (BKO) en Réseau des Arts à Bruxelles (RAB) zijn respectievelijk in 2002 en 2004 opgericht door de Brusselse kunstenorganisaties vanuit een nood aan dialoog en samenwerking. Vandaag stellen de twee vzw’s zich voor als één gezamenlijk overlegplatform voor dialoog en reflectie, een kenniscentrum en een gesprekspartner voor alles wat betreft de uitdagingen voor cultuur in Brussel. RAB en BKO willen samen bijdragen aan visieontwikkeling over cultuur in Brussel en dit over taal-, gemeenschaps-, discipline- en sectorgrenzen heen.

Naar aanleiding van de publicatie het Cultuurplan voor Brussel in 2009, openden RAB en BKO de dialoog met heel wat partners (culturele, politieke en organisaties binnen middenveld). Vandaag tellen de twee netwerken meer dan 170 lidorganisaties met zeer uiteenlopende profielen en is RAB/BKO uitgegroeid tot een onmisbare speler en gesprekspartner in het culturele landschap van Brussel. 

Toch zijn er nog heel wat culturele spelers die geen deel uitmaken van onze netwerken! Misschien ben jij er wel één van? 

Om jullie de kans te geven het RAB/BKO project te leren kennen, een zicht te krijgen op de verandering van de laatste jaren en om de werking van onze structuren te begrijpen, organiseren we een infosessie (zonder engagement, natuurlijk) op donderdag 14 september 2017, van 14u00 tot 15u30, in De Munt.  

Na deze infosessie, nodigen we jullie uit (van 16u00 tot 17u45) op ons Directie-overleg "Saison 2017-2018 Seizoen - What's up?" dat RAB/BKO organiseert voor haar leden. Deze wordt gevolgd door een gezellige drink waarbij jullie ons vragen kunnen stellen, of kunnen uitwisselen met collega's. 

Voor praktische redenen vragen we jullie om ons zeker op de hoogte te brengen van uw aanwezigheid per mail - op info@rabbko.be - en dit vóór 6 september

Praktische info

14 sep. 2017

jeudi/donderdag 14/09/2017

14.00 > 15.30

@ La Monnaie / De Munt

Gratuit / Gratis

Inscription NÉCESSAIRE / Inschrijven VERPLICHT (via info@rabbko.be)