RAB/BKO & Brussel Mobiliteit | Infosessie : "Herinrichting van het Beursstation met een ruimte voor cultuur"

RAB/BKO en Brussel Mobiliteit nodigen jullie uit op dinsdag 30 mei van 12u tot 14u in het Communicatiecentrum Noord (Noordstation) uit voor een infosessie en debat over de integratie van een (publieke) ruimte voor kunst en cultuur in het premetrostation van de Beurs

In het kader van de herinrichting van het Beursstation wordt immers ook een (publieke) ruimte voor kunst en cultuur voorzien in het station. Om dit project zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen, wil projectleider Brussel Mobiliteit op voorhand met de culturele sector overleggen over de mogelijkheden van deze ruimte. Dit moment zal van start gaan met een algemene presentatie van de globale herinrichting van het Beursstation. Vervolgens nodigen we enkele Brusselse experts (binnen stadsontwikkeling, cultuur en kunst in de publieke ruimte) uit om hun mening en ervaringen te delen. We sluiten de sessie af met een vraag-en-antwoordmoment, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het debat. 

Enkele onderwerpen die tijdens deze reflectie aan bod zullen komen:

  • Wat is het doel van deze soort ruimte?
  • Hoe kan deze dynamisch beheerd worden?
  • Wie zal ze beheren: culturele VS toeristische actoren?
  • Moet er een budget voorzien worden en waarvoor?
  • Wat is het doel van deze ruimte voor de culturele instelling: promotieruimte voor bestaande activiteiten of uitbreiding van de programmatie buiten de muren van het huis? 

RAB/BKO is overtuigd dat dit project en deze ruimte belangrijk zijn voor de Brusselse culturele sector. We zijn verheugd dat Brussel Mobiliteit een dialoog wil aangaan met onze sector om het project zo beter te bepalen, en hopen jullie daarom talrijk te zien tijdens deze sessie! Vergeet niet voor 24/05 in te schrijven (via het inschrijvingsformulier hieronder)!

Culturele infrastructuur Stadsontwikkeling

Praktische info

30 mei 2017

Pour les membres / Voor de leden

Mardi / Dinsdag 30/05/17

12.00 > 14.00

@ Centre de Communication Nord / Communicatiecentrum Noord

Schrijf je in

Velden met een * zijn verplicht in te vullen