Kunstenpunt | Staat van de Stad: nieuwstedelijke creatie in onze hoofdstad

Kunstenpunt organiseert op zaterdag 9 september in Allee du Kaai een inspirerende dag over nieuwstedelijke creatie met (socio-) culturele organisaties die hun werking diep verankeren in en linken aan onze hoofdstad. 


Ervaar de stad door de ogen van haar kunstenaars, activisten en inwoners. Maak kennis met inspirerende mensen en praktijken die de stedelijke creatie in Brussel bevolken of schuif mee aan bij de gesprekken tijdens de City Talk. Een dag in het teken van kunstenpraktijken, meer dan wat dan ook geënt op de stad. Met gasten als o.a. Yassin Mrabtifi, Kito Sino, EspaceTous, Citylab, Transfo Collect, Mapping Bxl, Met-X, Toestand vzw, K.A.K., WorkSpaceBrussels e.a.

Je kunt die dag ook proeven van artistiek talent uit de stad tijdens Infini 1-15, Mapping Bxl van KVS of  Lone Wolves, het jaarlijks toonmoment van Transfo Collect.

Wil je zien waar de nieuwe artistieke taal van Brussel wordt gesproken? Veeg deze zaterdag vrij in je agenda.

Programma

10u30  – Welkom en introductie door Sofie Joye (Kunstenpunt) & Chris Keulemans

11u15 – Een levende plattegrond van de stad
Wars van hokjesdenken ontstaan nieuwe allianties tussen kunsten, ambachten, activisme en de stad. Maak kennis met inspirerende mensen en praktijken die de nieuwstedelijke creatie in Brussel bevolken. Met oa. Yassin Mrabtifi, Kito Sino, Espacetous, Citylab, Transfo Collect, Mapping Bxl, Met-X, Toestand vzw, K.A.K., WorkSpaceBrussels e.a.

13u00 – Pauze met rondleiding op Allee Du Kaai

14u00 – City Talk
In een rondetafelgesprek gaan we met verschillende Brusselse actoren op zoek naar het toekomstpotentieel van nieuwstedelijke creatie.

16u00 – Einde

Aansluitend kan je genieten van verschillende artistieke activiteiten in het kader van het Het Theaterfestival:


Over Kunst & Stad

Nieuwstedelijke Grond is onderdeel van het dossier Kunst & Stad van Kunstenpunt. 

Artistieke & culturele sector Stadsontwikkeling

Praktische info

09 sep. 2017

zat / sam  09/09/2017 
10:30 - 16:00

Allee du Kaai
Havenlaan 53 Avenue du Port
Bruxelles 1000 Brussel

Deelname is gratis, maar inschrijven noodzakelijk.